Home
Augustijns Instituut Augustinus' Leven Augustinus' Werken Contact
zoeken
printen

Doelstelling

Het Augustijns Instituut is in 1989 door de Nederlandse Provincie der Augustijnen opgericht. Het instituut heeft als doel de belangstelling voor en de bestudering van Augustinus' spiritualiteit in het Nederlandse taalgebied te stimuleren. Dit doel wordt op drie manieren nagestreefd: door publicaties (met name vertalingen), studiedagen en het begeleiden van cursusdagen, bezinningsbijeenkomsten ter plaatse. In 2017 is het Augustijns Instituut van Eindhoven naar Utrecht verhuisd. De kerncollectie van bibliotheek is overgedragen aan de Tilburg University. 

  

Augustijns Instituut Eindhoven - noordgevel

Tot de doelgroep van het Augustijns Instituut behoort iedereen die in de ruimste zin van het woord belangstelling heeft voor de persoon en het werk van de kerkvader Augustinus (354-430) alsmede voor zijn doorwerking in de theologie, filosofie en de spiritualiteit tot in onze tijd.

 

Er werken drie medewerkers op het instituut. Hans van Reisen, theoloog, is studiesecretaris. Joost van Neer, classicus, is werkzaam als vertaler en onderzoeker. Ingrid van Neer-Bruggink, classica, is contactpersoon voor augustijnse spiritualiteit en hoofdredacteur Augustijns Forum.   

Nieuwsbrief 

Wie op de hoogte wil worden gehouden van nieuwe aanschaf, nieuwe vertalingen, bijeenkomsten etc, kan zich vrijblijvend laten opnemen in het adressenbestand van het Augustijns Instituut. U ontvangt dan de gratis Nieuwsbrief van het Augustijns Instituut. Gebruik hiervoor het Formulierr aanmelden Nieuwsbrief aanmelden.
Zie ook de verschenen Nieuwsbrieven.

Netwerk

Het Augustijns Instituut werkt regelmatig samen met andere partners. Hiertoe behoren o.a. de Tilburg School of Catholic Theology (TST)LUCE - Centrum voor religieuze communicatie, het interuniversitair Nederlands Centrum voor de Studie naar het Vroege Christendom / Centre for the Study of Early Christianity (CSEC).
Het Augustijns Instituut onderhoudt contact met de andere vijf Augustijnse Instituten wereldwijd.   

top 

 

 

kleiner A  -  A groter
Sitemap
Possidius - Leven van Augustinus
Het leven van Augustinus, biografie uit de vijfde eeuw / Possidius; vertaald door Vincent Hunink; ingeleid door Paul van Geest. Damon, november 2016. 176 p. ISBN:9789463400220 € 19,90 lees verder

Wie is Augustinus?

lees zijn biografie
over zijn leven of
bekijk de fresco's 
meer info bij 
starters

Snel naar

Publicaties- Vertalingen
Publicaties- Studies 

Webarchief  
overzicht van
liturgische teksten,
Marcusjaar (2012)
tekstfragmenten
en
citaten uit het werk van Augustinus

Snel naar

Databank Opera omnia
Augustini
 
 
Overzicht van alle teksten, vertalingen en Nederlandse boeken van Augustinus

Augustijnse Instituten 

sitemap  
zie link bovenaan in deze kolom 

11 Maart 2019