Home
Augustijns Instituut Augustinus' Leven Augustinus' Werken Contact
zoeken
printen

V38 Bidden

Hoe moet je bidden? 

 

Wie verdriet heeft, zal worden getroost. Christus is onze hoop. Hij zal ons troosten wanneer we het moeilijk hebben. Aarzel niet om te bidden, want God is al bij je als je overweegt te gaan bidden, zoals hij ook bij je is als je er echt mee begint. God woont in je hart. Voor een echt gesprek met God zul je eenvoudig en eerlijk moeten zijn; dat is bidden met een zuiver hart.

Er is iemand die u verhoort, dus aarzel niet om te bidden. Hij die u verhoort, is in u. Richt uw ogen niet naar een berg, richt uw blik niet op de sterren, op de zon of de maan. Denk niet dat u wordt verhoord wanneer u aan de oever van de zee bidt. Zulke manieren van bidden moet u juist verfoeien! Maak alleen de kamer van uw hart schoon. Waar u ook bent, waar u ook bidt, Hij die u verhoort, is in u, in de binnenkamer die de psalmist 'hart' noemt, wanneer hij zegt: 'Ik zal blijven bidden diep in mijn hart.'  Hij die u verhoort, is niet buiten u. Ga niet ver weg, strek u niet uit als om Hem met de handen aan te raken. Sterker nog, als u zich verhoogt, zult u vallen. Als u zich vernedert, zal Hij tot u naderen.  Hij is de Heer onze God, het Woord van God, het Woord dat vlees geworden is, Zoon van de Vader, Zoon van God, mensenzoon: groot om ons te kunnen maken, nederig om ons te kunnen herstellen, wandelend tussen de mensen, lijdend wat mensen te lijden hebben, verbergend waarin Hij goddelijk is. 

Augustinus, Verhandeling 10,1 over het evangelie van Johannes in: Geef mij te drinken

 

kleiner A  -  A groter
Sitemap
Geef mij te drinken
Geef mij te drinken: Verhandelingen 1-23 over het Johannesevangelie [In Iohannis euangelium tractatus] / Aurelius Augustinus ; ingeleid, vertaald en van aant. Voorzien door Hans Tevel en Hans van Reisen. – Budel: Damon, 2010. – 480 p. - ISBN 978-90-5573-974-5 hb € 49,90 lees verder
26 Oktober 2020