Home
Augustijns Instituut Augustinus' Leven Augustinus' Werken Contact
Augustinus' Werken > Research > Catalogi Online
zoeken
printen

Catalogi Online

 

Catalogi en collecties Augustijnse Instituten 

 

BE De catalogus Finding Augustine is een gezamenlijk project van het Augustijns Historisch Instituut in Leuven (België) en de Augustinian Institute Villanova University (Pennsylvania U.S.).
Extra service van deze catalogus zijn de vier voorgedefinieerde onderwerpsrubrieken:
    Biografie   (ca. 15.500 titels)
    Werken (ca. 17.500 titels)
    Doctrine (ca. 26.000 titels)
    Invloed en Overleving (ca. 8.000)
Hieronder bevinden zich allerlei subthema’s. De indeling is vijf niveaus diep. Als bij het bladeren in eerste instantie weinig resultaten worden getoond, vink dan aan:  Geef records voor alle subthema’s.
De fysieke collectie is raadpleegbaar in de Bibliotheek van het Augustijns Historisch Instituut, in de de bibliotheek van het Falvey Memorial Library of op een van de andere Augustijnse instituten (BAI Eindhoven, BADA Würzburg, IPA Rome)
BE Uniek voor de geschiedenis van de Orde der Augustijnen (OSA) is www.findingaugustinians.org met bijna 14.000 titels van boeken, artikelen uit tijdschriften, persoonsnamen en plaatsnamen van en over augustijnen (niet over Augustinus).
De gevonden titels kunt u veelal ook raadplegen in andere augustijnse collecties.

DE

De Augustinus Literaturdatenbank van het Zentrum für Augustinus-Forschung  (ZAF) in Würzburg bevat uitsluitend Augustinustitels.  

DE

De collectie van Bibliotheca Augustinia der Deutschen Augustiner (BADA) in Würzburg waarin ook vrijwel alle titels van de Augustinus Literaturdatenbank zijn opgenomen, is online via de Würzburger KirchenOPAC doorzoekbaar en kan op de BADA worden geraadpleegd. De collectie bevat zowel werken van/over Augustinus als over de geschiedenis van de OSA.  
BE De collectie van de Bibliotheek Augustijns Historisch Instituut (AHI) Leuven) is via de LibisNetCat van de K.U. Leuven doorzoekbaar en kan op het AHI worden geraadpleegd. De collectie bevat zowel werken van/over Augustinus als over de geschiedenis van de OSA.  
NL De collectie van de Bibliotheek Augustijns Instituut (BAI) Eindhoven is doorzoekbaar via WorldCat of de NCC en kan op de BAI worden geraadpleegd. De collectie bevat zowel werken van/over Augustinus als over de geschiedenis van de OSA.  

IT

De collectie van de Biblioteca Instituto Patristico (IPA) Augustinianum Roma is via de Aquabrowser of LibriVision doorzoekbaar en kan op het IPA worden geraadpleegd. De collectie bevat zowel werken van/over Augustinus als over de geschiedenis van de OSA.  
  zie ook kolom rechts

Top

 

kleiner A  -  A groter
Sitemap
29 Mei 2018